Srbija i Slovačka potpisale Sporazum o socijalnom osiguranju

Bez autora
Mar 04 2012

Ministar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić i ministar rada, socijalne politike i porodice Slovačke Jozef Mihal potpisali su u Bratislavi Sporazum o socijalnom osiguranju između Republike Srbije i Slovačke Republike. Sporazum omogućava građanima dveju država ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu, penzije, prava za slučaj nezaposlenosti i dečjeg dodatka na teritorijama država ugovornica. Očekuje se da će potpisani sporazum, pored socijalne komponente, doprineti i poboljšanju ekonomskih odnosa između dve zemlje kroz veći nivo ulaganja i poboljšanje investicione klime.

Srbija i Slovačka potpisale Sporazum o socijalnom osiguranjuMinistar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić i ministar rada, socijalne politike i porodice Slovačke Jozef Mihal potpisali su u Bratislavi Sporazum o socijalnom osiguranju između Republike Srbije i Slovačke Republike.

Sporazum omogućava građanima dveju država ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu, penzije, prava za slučaj nezaposlenosti i dečjeg dodatka na teritorijama država ugovornica.

Kako je saopšteno, očekuje se da će potpisani sporazum, pored socijalne komponente, doprineti i poboljšanju ekonomskih odnosa između dve zemlje kroz veći nivo ulaganja i poboljšanje investicione klime.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik